logo ebblab home

Nijestee

logocourtineNijestee biedt ruimte. Ongeveer 30.000 mensen huren een woning van Nijestee. In vrijwel alle wijken biedt Nijestee woningen aan, op die manier valt er wat te kiezen. Prettig wonen begint met een goede woning, een plek waar je je thuis voelt. Maar ook de straat en de buurt zijn belangrijk. Daarom werken we aan wonen in de stad Groningen

impressie courtine

Courtine

courtine binnenpleinOp de plek waar ooit de Gasfabriek stond komt nu de Courtine. Dit is de naam van een appartementencomplex. Het bestaat uit 4 woonblokken rondom een gezamenlijk binnengebied. De helft van de woningen zijn koopwoningen. De Courtine wordt gebouwd door Nijestee.

Courtine is 'schots 5' van het CiBoGa-terrein. De Beren, Monnikhof, Trezoor en de eerste fase van Touwbaan gingen haar voor. De laatste jaren vordert de ontwikkeling van het gebied gestaag en nu is het de beurt aan Courtine.binnengebied. 
 

 Door de schots op te splitsen in vier delen ontstaan intieme bouwblokken met het karakter van een hofje. De bouwblokken liggen om een gezamenlijk binnengebied, de parochiale ruimte. Dat gebied draagt de straatnaam 'Courtine', waaraan dit project haar naam ontleent. De Courtine wordt voorzien van gazons met bestrating en een prachtige volwassen plataan. Samen met de lichte kleur van de bakstenen en bestrating geeft dit Courtine een wat mediterraan karakter.

Meer

De stad uit met openbaar vervoer is zo geregeld en wordt in de toekomst nog beter met de komst van de Tram. Hier wonen biedt voor elk wat wils. En dat sluit aan bij de woningen van Courtine. Geen huis is van binnen hetzelfde, de plattegronden liggen wel vast.De buurt is autoluw en biedt een oase van rust waar je gezamenlijk met buurtgenoten een flesje opentrekt en waar de buurtkinderen met elkaar kunnen spelen. Een plek voor de bewoners om te gebruiken: kinderen kunnen er spelen en leren fietsen, volwassenen drinken er een kop koffie of een glas wijn! En waar je ook zelf op je eigen stekkie kunt genieten van een goed boek.

de omgeving

De buurt is autoluw en biedt een oase van rust waar je gezamenlijk met buurtgenoten een flesje opentrekt en waar de buurtkinderen met elkaar kunnen spelen. Een plek voor de bewoners om te gebruiken: kinderen kunnen er spelen en leren fietsen, volwassenen drinken er een kop koffie of een glas wijn! En waar je ook zelf op je eigen stekkie kunt genieten van een goed boek.

Klik op de kaart om te zien wat er nog meer te beleven valt.

kaart nijestee historische route historie gasfabriek Open Lab Ebbinge Interactief Ebbinge Festivalterrein Noorderplantsoen Het Paleis Courtine

Colofon

ebblab
Contact: info@ebblab.nl / 06-22000982

Met dank aan:

nijesteelogo groniger archieven
Bron historie gasfabriek:
P.H. Blouw en S. Klaverdijk, Gas en licht rondom de Martini, Uitgeverij Profiel, 1992.

Organisatie: Leen van Wijngaarden
leen van Wijngaarden

Contacten: Bart Kempinga
opmaat

Webdesign: Marga Hoijtink
marquee


        2012 ©        ebblablogo