logo ebblab home

Open Lab Ebbinge

Het Open Lab Ebbinge is een nieuwe en tijdelijke gebiedsinvulling. Op deze unieke locatie vindt u een tiental paviljoens, horecavoorzieningen, een speelweide, stadsstrand en een evenemententerrein.

OLE voorziet de stad Groningen tot 2016 van een openbare ruimte waar een grote diversiteit aan activiteiten en gebruiken plaats kunnen vinden: van evenementen tot tentoonstellingen en van woonruimte tot werkateliers. Het Open Lab is een ontmoetingsplek nabij het centrum van Groningen, een bruisende plek met verrassende paviljoens, steeds wisselende buitenprogramma’s, horeca en ruimte om heerlijk te recreëren.

PAVILJOENS

Op het Open Lab staan een tiental opvallende paviljoens. Het levensgroot en vuurrood Gasfornuis, de atelier- en expositieruimte MOBi & NP3.tmp van oude zeecontainers en het zachtgroene piramidevormige paviljoen SKSG vallen direct op. De paviljoens zijn zodanig gebouwd, dat ze eenvoudig te verplaatsen zijn. Dit is nodig omdat het Open Lab een experiment van tijdelijke en verplaatsbare architectuur is. Vanaf 2016 moeten de paviljoens plaatsmaken voor definitieve bebouwing.

Ommerlander markt

 

MOBi en het Gasfornuis

Klik op de kaart om te zien wat er nog meer te beleven valt.

kaart nijestee historische route historie gasfabriek Open Lab Ebbinge Interactief Ebbinge Festivalterrein Noorderplantsoen Het Paleis Courtine

Colofon

ebblab
Contact: info@ebblab.nl / 06-22000982

Met dank aan:

nijesteelogo groniger archieven
Bron historie gasfabriek:
P.H. Blouw en S. Klaverdijk, Gas en licht rondom de Martini, Uitgeverij Profiel, 1992.

Organisatie: Leen van Wijngaarden
leen van Wijngaarden

Contacten: Bart Kempinga
opmaat

Webdesign: Marga Hoijtink
marquee


        2012 ©        ebblablogo